جاذبه های توریستی شهر ترابزون
صومعه سومولا
صومعه سوملا در ارتفاع 1200 متری از سطح دریا و برفراز دره آلتیندِرِه (Altindere) قرار دارد.
در سال 386 میلادی ساخت این صومعه به دستور تئودوسیوس یکم، امپراتور روم، آغاز شد و در طول سالیان قسمت های مختلف سوملا تخریب و تعمیر شد تا سرانجام در قرن 13 میلادی، صومعه با ساخت و سازهای امپراتوری ترابزون، شکل کنونی را به خود گرفت.
آخرین بازسازی صورت گرفته جهت حفظ و نگه داری این صومعه از سال 2015 تا 2018 به طول انجامید از دیرباز به دلیل وجود نشان مریم مقدس در این صومعه، آن را وقف این حضرت دانسته اند.
دره آلتیندره و قناتی که مقابل صومعه قرار دارد فضایی خوشایند پیرامون سوملا ایجاد کرده است.
عمارت آتاتورک
مصطفی کمال پاشا، مشهور به آتاتورک، پس از شکل گیری جمهوری ترکیه، اقدام به سفر به شهرهای مختلف این کشور و بررسی امور و امکاناتشان کرد.
هنگامی که به ترابزون رسید، در عمارتی کلاه فرنگی، متعلق به سال 1913 که در اختیار نهادهای خصوصی قرار داشت، اسکان داده شد.
پس از اقامت دو روزه آتاتورک در این عمارت به همراه همسر و همراهانش، شهردار ترابزون این بنا را از مالکش خرید و تقدیم به اولین رئیس جمهور ترکیه کرد هم اکنون این ساختمان به موزه ای از وسائل شخصی، عکس ها و ابزار به جای مانده از آتاتورک تبدیل شده که در ورودی آن متن اولین سخنرانی این رئیس جمهور فقید در ترابزون، آویخته شده است.
این خانه یکی از زیباترین بناهای شهر ترابزون و کشور ترکیه است که باید در سفرتان به این شهر از آن دیدن کنید
بزتپه
بزتپه که با نام کوه مینتریون هم شناخته می شود، از جاذبه های طبیعی و دیدنی شهر ترابزون است.
بزتپه به فاصله 3 کیلومتر در جنوب شرق ترابزون قرار گرفته و از سمت شرق، دره دِییرمَندِره (Değirmendere) را پوشش داده است.
این تپه علاوه بر بعد طبیعی و گردشگری، از حیث مذهبی نیز اهمیت فراوانی دارد زیرا که در اطرافش چندین مسجد و کلیسا قرار دارند و همچنین 4 چشمه مقدس در آن سر از زمین برون آورده اند.
برفراز بز تپه می توانید نمایی کامل از شهر را زیر پاهایتان شاهد باشید، چای بنوشید و از طبیعت لذت ببرید.
مسجد ایا صوفیه ترابزون
مسجد ایا صوفیه که هم اکنون به عنوان موزه ای از معماری و هنر بیزانسی شناخته می شود، در قرن 13 و دوران قدرت امپراتوری ترابزون ساخت شد، اما بعدها با اشغال ترابزون توسط شاه محمد دوم، پادشاه وقت دولت عثمانی، کاربری ایا صوفیه از کلیسا به مسجد تغییر یافت.
این تغییر کاربری بنا به روایات متعدد، در یکی از سال های 1461 یا 1584 صورت گرفته است ایا صوفیه در طول جنگ جهانی اول نیز مورد استفاده ی نیروهای روسی قرار گرفت و برای مدت کوتاهی به عنوان بیمارستانی برای رسیدگی به مجروحان جنگی بدل گشت.
اما سپس دوباره شکل مسجد به خود گرفت و تا سال 1964 به فعالیت خود به عنوان یک موزه ادامه داد.
در این سال نقاشی های دیواری ایا صوفیه که از آثار به جای مانده ی بیزانسی بودند، کشف و بررسی شدند.
پارک زاگنوس
پارک زاگنوس در دره ای با همین نام قرار گرفته و طبیعتی دوست داشتنی دارد.
درون این پارک وسیع، درختان، دریاچه و آبشاری به چشم می خورد که بر جذابیت زاگنوس می افزاید.
کافه ها و رستوران های درون و اطراف پارک انواع خوراکی های محلی ترکیه را به فروش می رسانند و برای خوشمزه گردی می توانید روی آن ها حساب کنید.
بد نیست بدانید دره زاگنوس با دیوارهای بیزانسی احاطه شده و در یکی از اضلاع آن پلی تاریخی وجود دارد که سبب شده فضای پارک بسیار تاثیر گذار باشد.
دریاچه اوزون گل
برای آن که به دریاچه اوزون گل برسیم، راهی روستایی به همین نام در استان ترابزون می شویم؛ روستایی در دل کوهستان و با طبیعتی سرسبز و پوشیده از درخت. اوزون گل، این دریاچه چشمنواز درست در میان کوه های زیارت (Ziyaret) و هالیزدن (Halizden) قرار دارد و ارتفاعش از سطح دریا به 1125 متر می رسد. هنگامی که این دریاچه را از دور می بینید، ترکیبی از پهنه آبی، طبیعتی مصفا و انبوهی از مه بر فراز آن، دل از شما می برد.
داستان تشکیل این دریاچه به تغییرات جغرافیایی زمین مربوط می شود؛ زمانی که در اثر یک رانش زمین، بخشی از سطح زمین بالا آمد و جلوی جریان ها و رودهای کوهستانی گرفته شد. به این ترتیب سدی طبیعی پدید آمد که در مروز زمان با تغذیه از آب کوه های زیارت و هالیزدن، دریاچه اوزون گل را شکل داد. امروزه این دریاچه وسعتی در حدود 50 هزار متر مربع را در بر گرفته است و عمقی 15 متری دارد.
امروزه بسیاری راه کوتاه شهر ترابزون تا روستای اوزون گل را طی می کنند تا از طبیعت جذاب و محیط تمیز اطراف آن بهره ببرند. البته در دل این طبیعت زیبا، امکانات خوبی به چشم می خورد که آن ها را مجاب می کند تا یک یا دور روزی را در این روستا بمانند.
مسجد گلبهار خاتون
گلبهار خاتون مادر سلطان سلیم اول، یکی از سلاطین حکومت عثمانی بود که مرگ مجال نداد تا به تخت نشستن پسرش را ببیند. پسرش سلیم، مسجدی با نام مادرش در سال 1514 بنا کرد، تا یاد و خاطره وی را زنده نگاه دارد.
این مسجد هم اکنون در دل باغ زیبایی قرار دارد که مناسب برای گشت و گذار و پیاده روی است. همچنین خوب است بدانید مسجد گلبهار خاتون در جنوب غربی بازار ترابزون قرار گرفته و دسترسی ساده ای دارد.
در مسجد گلبهار خاتون، امروزه دوره های آموزش قرآن، برای نوجوانان و جوانان برگزار می شود.
داخل این مسجد، دارای حال و هوای معنوی است که می توان از آن بهره برد.
موزه ترابزون
موزه باستان شناسی و قوم شناسی ترابزون، در ساختمان کوستاکی (Kostaki)، متعلق به یکی از شهردارهای ترابزون به همین نام است.
این بنا در سال های آغازین قرن بیستم توسط یک معمار ناشناس ایتالیایی ساخته شد و بسیاری از لوازم به کار رفته در آن از ایتالیا به ترابزون فرستاده شدند.
با ورشکست شدن کوستاکی، تمامی اموالش از جمله عمارت مذکور توسط دولت مصادره شدند در بین سال های 1919 و 1923 و در خلال جنگ استقلال ترکیه، بنای مذکور به عنوان مرکز فرماندهی شهر ترابزون مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن کاربری های متفاوتی به خود گرفت تا سرانجام در سال 2001 تحت نام موزه ترابزون برای بازدید عمومی گشوده شد این موزه در حدود 3650 شی از دوران مختلف عصر برنزی، عصر هلنیستی، روم باستان و دوران بیزانسی را در خود جای داده است.
جهت رزرو تماس حاصل فرمایید
مهاجر سیر ایرانیان، تنها مجری مستقیم تور وان ترکیه
[/banner]