پرواز مستقیم به وان از شایعه تا واقعیت
پرواز مستقیم به وان با هواپیمایی آسمان !!!
طبق گفته های هواپیمایی آسمان این پرواز از مبدا تهران و تبریز برنامه ریزی شده و قرار است در روز های سه شنبه و جمعه به صورت فصلی برگزار شود، به گفته مسئولان این شرکت مسیر تهران به وان در تاریخ 26 شهریور چک میشود و بعد از چک پرواز هفتگی این مسیر برقرار میگردد، با توجه به افزایش نرخ ملیات پرواز مسیر خارجی انتظار نرخ پایین از این پرواز را نداشته باشید ولی سفر خسته کننده زمینی به وان را دیگر میتوانید راحت انجام دهید .
سفر زمینی به وان در شرایط فعلی ممکن است؟
سفر زمینی به وان ، امری که زمانی برای همه شده بود بسادگی آب خوردن و از سوم اسفند 98 که بدلیل شیوع کرونا مرز های بین ایران و ترکیه بسته شدند، تبدیل شد به یک خاطره ی شیرین! عملا باز بودن مرزهای هوایی کمکی برای سفر به این شهر زیبای شرق ترکیه نکرد، چون پرواز مستقیمی از ایران به این شهر وجو نداشت و استفاده از خطوط پروازی داخلی ترکیه برای برگشت از استانبول به وان نیز مقرون به صرفه ی اقتصادی نبود و چنین شد که وان، شهری که زمانی پیدا کردن یک اتاق خالی در هتلهای آن امری محال محسوب می شد خالی از مسافر شد، سفر زمینی به وان شد رویا و علاوه بر مسافران ایرانی، اصناف وان نیز بدلیل نبود مسافر و رکود کسب و کارشان زانوی غم در بغل گرفتند و زبان به شکایت و اعتراض گشودند.
در اوایل تابستان زمزمه هایی مبنی بر بازگشایی مرزهای زمینی به گوش رسید، سمت ترکیه اعلام کرد که آمادگی بازگشایی مرز را دارد اما از طرف ایران با بازگشایی مرزهای زمینی موافقت نشد، در حال حاضر نیز چشم انداز روشنی برای این موضوع مشاهده نمی شود، بدلیل خیز بالای مبتلایان به کرونا و ظهور گونه های جدید، بشخصه اعتقاد دارم که مرزها تا پایان سال نیز برای عبور مسافرین باز نخواهند شد.
اما بسته بودن مرزهای ترکیه همانقدر که نان شهر های مرزی ترکیه را آجر کرد، برای بعضی جاهای دیگر آب و نان فراوان داشت! ارمنستان از این فرصت استفاده کرد و توریستهای بسیاری را جذب کرد، تزریق واکسن به توریستها را هم کاتالیزور مهمان نوازی کردند و حسابی کارشان گرفت هر چند که بعدا اعلام شد که تزریق واکسن در ارمنستان صرفا برای توریستهایی مقدور است که حداقل ده روز در این کشور اقامت داشته باشند. نخجوان نیز از مقاصد توریستی بود که در این ایام مشتری زیاد داشت. هر چند که آذربایجان مرزش را به روی توریستهای ایرانی بست اما جمهوری خود مختار نخجوان پذیرای مسافر بود و هست، نخجوان از مرز جلفا فاصله ای 40 کیلومتری دارد. ویزا هم نمی خواهد. و سفر به این کشور صرفا با داشتن پاسپورت و پرداخت خروجی ممکن است، این مقصد همواره مشتریهای خاص خودش را داشته است، مشترکات زبانی و فرهنگی آن باعث شده تا هموطنان آذربایجان ایران حداقل یکبار هم که شده سفر به نجوان را در رزومه ی سفر های خود داشته باشند، نخجوان مقصدی برای خرید محسوب نمی شود. جاذبه های توریستی مشهور آن غار نمکی یا (دوز داغ) – مقبره نوح نبی و چند اثر تاریخی است، خیابانهای پهن و پارکهای زیبا و تا دلتان بخواهد مجسمه . دو هتل مشهور با خدمات فول برد (هتل تبریز و هتل دوزداغ) و هتل معروف گرند معمولا انتخاب مسافرین هستند، با توجه به کثرت مسافر در این ایام، سعی شده است تا برنامه های تفریحی مانند موزیک زنده – استخرهای روباز و سرپوشیده و مراسم متعددی برگزار شود تا مسافران بتوانند از ایام سفر در این شهر لذت ببرند، اما نام نخجوان این روزها به دلیل بسیار خاص دیگری نیز بر سر زبان ها افتاده است.
امکان سفر زمینی به وان از طریق نخجوان
از روز پنجشنبه 21 مرداد 1400 مرزبانی ترکیه از ورود مسافران ایرانی از نخجوان به ترکیه از طریق مرز دیل اوجو ممانعت می نماید. بنابر این تا اطلاع ثانوی سفر از طریق نخجوان به ترکیه قابل انجام نیست.
مرزهای زمینی ایران و ترکیه (بازرگان-سرو و رازی) نیز کماکان به روی توریستها بسته هستند.